top of page

ALLSTAR CHEERLEADING

Wat is Allstar Cheerleading? 

Cheerleading is een sport die verschillende acrobatische en gymnastische elementen combineert. Cheerleaders zijn onstaan als ondersteuning voor andere sportteams tijdens wedstrijden maar onder de aftakking 'Allstar Cheerleading' is het uitgegroeid tot een echte eigen discipline. In de loop der jaren is cheerleading geëvolueerd tot een zeer atletische en competitieve activiteit met de nadruk op teamwork, atletisch vermogen en showmanship.

 

Een Allstar Cheerleading routine bestaat uit stunts, sprongen,pyramides en tosses die met energie en enthousiasme in aan elkaar verbonden worden met cheerdance en creatieve transities.

Teams worden ingedeeld op basis van

  • leeftijd (mini, peewee, junior, youth, senior)

  • level (1-7)

  • geslacht (coed: jongens en meisjes, en allgirl: uitsluitend meisjes). 

image_edited.jpg

TUMBLING

Tumbling elementen kunnen vanuit stilstaand gebeuren of met een aanloop en gebeuren in een routine meestal gesynchroniseerd 

image.png

STRETCHES

Flyers, of ook wel Topgirls genoemd oefenen extra op flexibiliteit om in de lucht de verschillende bodypositions zo mooi mogelijk te kunnen uitvoeren. 

JUMPS

De toe touch is de meest bekende jump in cheerleading. Deze lichaamshouding word namelijk ook vaak in een basket toss aangenomen. 
Jumps worden in een routine vaak gecombineerd met standing tumbling. 

image_edited.jpg
image_edited_edited.jpg

GROUP STUNTS

Een groupstunt bestaat uit

  • 2 bases

  • 1 flyer​

  • 1 backspot

  • 1 frontspot (optioneel)

Bases, Backspots en Frontspots trainen om  kracht en stunttechniek te ontwikkelen. Zodat zij de flyer vlot de lucht in kunnen tillen of gooien en natuurlijk veilig weer opvangen. 

Een flyer mag geen hoogtevrees hebben. Zij werken onder andere op techniek, vormspanning, balans en lichaamsbesef om zichzelf zo licht mogelijk te maken in de lucht.

image.png
image_edited.jpg

COED STUNTS

Partnerstunts worden meestal uitgevoerd door mannen. Hierbij steekt een base de topgirl helemaal alleen de lucht in. 

image.png
image_edited.jpg

BASKET TOSS

In een basket toss wordt de flyer de lucht in gesmeten en terug opgevangen in een cradle positie. 

Tijdens de vlucht voert de flyer draaien, flips of andere acrobatische bewegingen uit.

image.png
image_edited.jpg

PYRAMIDES

Wanneer de flyers van verschillende stunts elkaar vasthouden en zo de verschillende stunts één groot geheel vornen dan noemt men dit een pyramide

bottom of page